четвер, 18 лютого 2021 р.

10 клас Громадянська освіта

 Тема уроку: Дитячі й молодіжні громадські об'єднання. Свобода асоціацій. Дитячі й молодіжні об'єднання й рухи. Створення молодіжної громадської організації. Молодіжні соціальні проекти. Учнівське самоврядування он-лайн.

 1.Записати у конспект поняття: Дитячі громадські організації — об’єднання громадян віком від 6 до 18 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист своїх прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів, які не суперечать законодавству, та соціальне становлення як повноправних членів суспільства. Молодіжні громадські організації (в Україні) — об’єднання громадян віком від 14 до 35 років, метою якої є здійснення і захист своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших спільних інтересів.

 2.Опрацювати текст підручника &-25, і норми Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» — 01.12.1998 р. зі змінами і доповненнями, надати відповіді на запитання:

 1. Принципи утворення та діяльності молодіжних та дитячих громадських організацій.

 2. Права молодіжних та дитячих громадських організацій. 

3. Участь молодіжних та дитячих громадських організацій у підготовці та прийнятті рішень з питань державної політики щодо дітей та молоді.

 4. Відповідальність молодіжних та дитячих громадських організацій за порушення законодавства.

 Записати у конспект Основне завдання сучасних громадських дитячих і молодіжних об’єднань полягає у формуванні образу і виявленні сутності процесу діяльності членів молодіжного (дитячого) об’єднаннях колективу однодумців, як відповідно організованої соціально-педагогічної системи, підсистемам якої властиві відносна самостійність, специфічність та ефективність різних видів впливу на процес соціалізації і соціального виховання цієї категорії дітей і молоді. 

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Підручник:  «Громадянська освіта» 10 кл. 

1.Опрацювати текст підручника &25.

 2.Відповісти на запитання стор.130 

3. Написати твір-роздум про одну з дитячих організацій, які існують в Україні («Пласт», «Курінь», «Джура»).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Все про козаків

Школа для всіх. Чотири поради для вчителів та батьків, як підтримувати психічне здоров’я підлітків

 Школа для всіх.   Онлайн-курс про організацію інклюзивного освітнього середовища  Чотири поради для вчителів та батьків, як підтримувати пс...